susanna boder

Till Venedig

Härliga morgon

När man har borstat sina tänder, klätt på sig de där extra fina kläderna och smaskat i sig en smaskig frukost, då njuter man. Av att man lever och att man mår bra. Vårsolen tränger dig fram genom gliporna i persiennerna och fåglar sjunger finare än aldrig förr. Då vill man resa, då vill man bort istället för att stanna i den lagom varma solen i Sverige? Stanna kvar här och njut, säger Lena på mitt jobb. Men nej, jag reser hellre. För att gräset är väl alltid grönare på andra sidan?

Vart hamnade vii? VART?


Oj - Vi gick och gick och sen gick vi lite till. Vi träffade hästar, klappade nästan dem och pratade en hel del. Hon är rätt bra den där lilla My

Sista Berlin Bilderna Jag Svär

Välkommen till Berlin - Del två

 Ibland är det rätt roligt att veva på armarna och kolla in i kameran, utanför en affär som säljer båtar i flaskor. Det är inte lika roligt att besöka ett koncentrationsläger, men ack så intressant! Vilken lättnad att vi lever i Sverige!    Caroline var glad, nästan hela tiden. Kajsa har en fin plånbok, och Nikolina har en toppen kamera

En fika om dagen håller doktorn borta från magen.

 Vad härligt det är att ha vänner, speciellt de som aldrig tröttnar på. De som man kan vara sig själv med, och de som tycker om en även om man ser ut som 7 svåra år ibland. Man har olika vänner för olika situitationer, man har festvänner, psykologvänner och skrattvänner. Men sen finns det de vännerna som man både kan uppleva saker tillsammans med, men man kan också spendera söndagskvällen tillsammans. Där det ibland inte sägs ett ord på flera timmar.
Men de här vännerna är rätt sällsynta, och därför är det viktigt att man tar vara på dem man har. Ta aldrig någon för givet, för tro mig den människan som någongång blivit tagen för givet kommer att ge igen på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt. Man vill ju trots allt känna sig accepterad, omtyckt och respekterad!
DJup Tisdag - Peace out

Välkommen till Berlin -


Jag spenderade många timmar vid detta fönster, åh vilket bra stad det här är, tänkte jag!
 Filofiserade barfota i fönstret och önskade att helgen aldrig skulle ta slut

 Tvingade Caroline att ta en massa foton på mig vid "de stora stenarna" Albin var sur på dit resan, men glad på hem resan. Tror att han började tycka om oss mer och mer "Move Move Move" - ur Mean Girls
 Vi samlades allihopa vid Brandenburger tor och knäppte en massa gruppbilder.

Måndags beslut. Jag ska aldrig bli Vegan, bara sund och glad.


 Det finns vissa saker jag är bra på, som att göra ingenting, baka sockerkaka, laga cykeln, stressa, somna, alltid hinna med alla bussar samt en mängd andra saker. Däremot är det hur svårt som helst och jag suger verkligen när det kommer till att hålla en hälsosam och hållbar diet. Har till exempel ätit på tok för mycket mejeriprodukter nu. Jag låg bra till innan jul och hade gott om plats och utrymme i livet och tillvaron att unna mig extra godsaker både i mat-, dessertväg. Men nu, snart 5 månader efter jul är det utrymmet ett minne blott. Att jag dessutom är skadad ser inte min fysiska träning heller ut som fram till jul- och nyår.  " Det är inte vad du äter mellan jul och nyår, utan mellan nyår och jul som spelar roll"
 Nu krävs det för min del helt enkelt hårdhandskar vad gäller dieten och hälsan. Främst handlar ta bort och utesluta allt extra jag stoppar i mig, utöver min vanliga, bra och för mig hållbara kost.
Så bort med hallonfilen. Bort med smöret. Bort med Finn crispen. Och framförallt bort nattamaten och okynnesätandet efter kvällsmaten. Bort med alla extramåltider. Bort med all ost som lätt vräks in i överflöd. Jag klarar nämligen inte av att ha särskilt goda ätbara saker i varken skafferiet, kylen eller frysen som i och för sig är helt okej att äta i mindre mängd men förödande i större mängd. Jag äter upp allt med detsamma. Tänk er att ni har en godisskål, kakburk, chokladkartong, glassbytta, en påse chips eller vad nu er last är (jo, jag tror nog vi alla har sådana lite till mans) så tar du bara 3-4 godisbitar eller chips. Sen måste du stoppa tillbaka det i skafferiet och vänta tills nästa helg igen för att åter äta ett par bitar. Kanske dricker du också lite öl eller vin också och får då bara äta 2 chokladbitar...

Det fungerar inte för mig!


Jag vill verkligen se hälsosam ut till i sommar. Däremot inte som någon anorektisk, långhårig, svår tjej i lätta kläder på tumbler.
Jag vill kunna knäppa skjortan hela vägen (utan glipor mellan knapparna!), och verkligen kunna visa upp den rumpan jag har jobbat på under flera månader. Spänn rumpan istället för att operara brösten, vänd er om på stranden och sätt på er en t-shirt. Problem solved chicas!
  Very much will, but so little willlpower.